07 януари, 2008

Глътка свежест, в стила на Manu

Малко неочаквано, но се появи отнякъде. И дори и бързо да го забравя, все пак роди усмивка.. :)

http://manuchao.net/tvlina/index.php#156 - "Col.legi Els Pins II" (18/12/2007)

Едно видео, любителски запис на изпълнение на Manu Chao в някакво начално училище в Мадрид - хлапетата събрани в нещо като физкултурен салон, насядали плътно по земята едно до друго, а Manu седнал на столче пред тях с китарата в ръце и.. красив, зареждащ звук..

Свършва поредното изпълнение, влизат още групи от деца, водени от учителки.. Manu подема наново, запява позната песен, хлапетата започват да пляскат всички заедно, да подражават на ритъма.. Manu се ентусиазира още повече, атмосферата се нажежава като на истински концерт..

Оттук насетне всичко е в посока нагоре ;)

Хлапетата се вдигат на крака, започват да подскачат, да се въртят - тяхната си реакция на музиката. Всяко намира своята чудата форма на танц, Manu завладява всички. И определено и сам се забавлява..

Последни акорди, ставане на крака - луди писъци и неспирни ръкопляскания.. и испанското "още, още" - Manu сяда за бис, а малките продължават неукротимите си танци.

Всички пеят заедно "Me Gustas Tu". А след това се борят едно друго кое ще успее да се здрависа с невероятният изпълнител, да се докоснат до него, да го прегърнат..

Тук идва репликата на Ю: "и аз искам такъв час по музикаааа".

И аз искам ;)

Manu си го може.

Още веднъж линкът: http://manuchao.net/tvlina/index.php#156 - от списъка вдясно: "Col.legi Els Pins II" (18/12/2007)

P.S. Мерси на Сашо Колев, чийто блог ме насочи към това страхотно видео!

2 коментара:

Анонимен каза...

viva manu ! :)

T. каза...

Viva! ;)