15 октомври, 2006

уебинки

Уеб пространството има какво интересно да предложи, на по-малки хапки или пък по-големи порции. Толкова много неща се случват там леко встрани от нас без дори да подозираме, и попадайки в някой по-късен момент на тях, оставаме приятно изненадани и запечатваме усмивка :) Разбира се, не е задължително точно този да бъде ефектът, има и какви ли не други вариации. Но да не прекалявам с увода, нека предложа и новите хапки, да си станат споделени с който като мен тепърва ги открива.
Така например нормалният разхвърлян брауз ме подхвърли на това (zvuk.net):


Трябва да е една по-идейна форма на старото "under construction" с багерчета и работници с лопати край него. Най-малкото няма да те накара да заобиколиш преградата на червено-бели райета, а ще те спре и дори ще те.. замисли. В синхрон с мислителите на звук-а. Може би ще те замисли защо единствният звук, живеещ в този момент на zvuk.net, е звукът на тишината. Тихо, тихо... zvuk.net се преосмисля..

Неолог - интересен и в същото време страшно смислен проект. Речник на новите жаргонни думи в българския език, събирани от авторите на проекта и от кой ли не, попаднал в даден момент на него и притеглен към идеята. Хващаш се за някое от последните добавления, разсмива те, протягаш се към следващото, и след още един миг и вече се ровиш из директориите. Едно забавно и в същото време страшно смислено място да си загубиш малко времето и дори да се връщаш периодически с интерес за губене, или пък защо не печелене, на още време. Ако не друго, то поне ще учиш съвременен език :)

Няма коментари: