18 септември, 2007

Earth From Above - Yann Arthus-Bertrand's photographs

"Earth From Above" / "Земята отвисоко" - едва ли са много тези, които все още не са чули за невероятната изложба на френския фотограф Yann Arthus-Bertrand, която в следващите 2 месеца ще (и вече) гостува тук в София, на Моста на влюбените край НДК. 117 платна с неописуеми фотографии, поглед "отгоре" към най-различни места по целия свят. Един различен ъгъл..

На личния сайт на Yann Arthus-Bertrand могат да бъдат видени голяма част от фотографиите, ако не и всичките (все още загадка за мен). Сайтът е на френски, но към снимките има и допълнителни описания на английски и испански, които могат да дадат още по-пълна представа за сниманите места. А навигацията е през едно падащо меню горе вляво, включващо именно пълния списък от всичките тези чудати и обикновени места, на които се е спрял птичият поглед. Освен това, всяка една снимка може да се изтегли с размер за wallpaper - не се съмнявам какво ще си "мерим" в скоро време ;) (wallpaper-ите :)
Един бърз клик от индексната страница ни отвежда към този невероятен свят..

Изложбата си има и свой собствен, отделен сайт, малко по-откъснат от самите фотографии. При това на по-достъпния английски език.

В английската Wikipedia информацията за фотографа е доста постна, може би за разлика от френската версия. Някой да превежда!? ;)

Красиво е.. И отнасящо. Времето спира, за да загубим пълна представа за него, политайки..

2 коментара:

Анонимен каза...

Вчера опитахме да отидем на изложбата след работа... СТУД!

Посиняхме... След 15-тото платно решихме, че е по-добре да се прибираме на топло (а и аз съм с грип) и да ходим на слънчево време пак:)

Но това, което успяхме да видим... Страхотни снимки! :)

T. каза...

Затова и си бях заявил някъде да посетя изложбата в някой скорошен хубав слънчев ден ;) Това време в момента определено не е за изложба на открито.

Иначе, дочух, че е имало специално осветление за всяко едно табло с фотография? Сигурно е доста ефекетно вечер.. Но 170 (нали бяха някъде толкова?) фотографии, от които не би искал да изпуснеш нито една, си е доста сериозно изпитание.. :)