25 декември, 2008

It's snowing..

It's snowing.. Вали на бели парацали, и този път сигурно ще натрупа.. Едно притихнало такова, леко посмрачено вече, бяла мрежа на сивия фон. Седя и от време на време погледът ми се отклонява към него. Сивият фон са фасадите на сградите отсреща. Би могла да бъде и фасадата на моята, но ако седях в стая отсреща и се взирах също така в бяло-сивото.
Отново свръщам поглед и продължавам да чета - до новото "посягане" една идея встрани.

It's snowing.. Прекъсва го само появата на някой коледен поздрав в skype. Кратък, бързо затварящ вратата след себе си. Весела Коледа! Много хора празнуват. И се радват на богата трапеза.. И са готови да преяждат вкусно. И са готови да приемат хубави пожелания и да отвръщат с такива. Някой може би пише сега позабравени коледни картички. Друг споделя в twitter какви подаръци е получил. Трети се смее с премежен поглед. Четвърти просто си мисли за коледната топлина.. при докосването на любимия човек.
А аз седя тук в стаята, добавям думи и се взирам в сиво-бялото отвъд прозореца..

След малко ще се стъмни. До довечера ще понатрупа леко.. Някой ще се смее на наивен коледен филм, ще отпива глътка вино и ще се радва отново на коледната трапеза..
А аз ще си чета. Мога да изгледам някое късометражно филмче; мога да си пусна малко от все още чакащия ме концерт на Roisin Murphy; мога да се поровя и за някой друг филм.. И пак ще вали - сиво-бяло, но вече на черен фон. И пак ще гърми (пиратки или каквото там гърми все още по Коледа).

It's snowing...

Няма коментари: