26 декември, 2008

Auditorium - It's about the process of discovery and play


It's all about the process of discovery and play.. Да композираш. И да откриваш.
Auditorium е една пътека от пъзели от музика и светлина. Загадка, игра, композиция. Водена от теб.
Особен проект. Гениален. Красив.

There are no right or wrong answers. There are many ways to solve every puzzle.

Имате два варианта да се впуснете в играта:
- Първият е директно - включвате и започвате да откривате.. Искрено се радвате като изпълните пространството с търсения звук.
- Вторият е все пак да се запознаете преди това с особеностите и целите на играта в секцията "Learn More" на страница. Или първо да се впуснете да откривате, а после да се върнете и да разберете какво сте открили.. Но и вторият вариант не намалява ни най-малко удоволствието от играта.

P.S. Създатели на играта са Dain Saint и William Stallwood (Cipher Prime); първият е и композитор на саундтрака. Според бележките на сайта, целият саундтрак ще бъде наличен за download след като пълната версия на Auditorium бъде завършена.

P.P.S. В момента играта стига до 4-то ниво - след началното (I), Winter (II) и Spring (III) има едно примерно от 4-то ниво - в което се включва и заекът.

P.P.P.S. Мисля повече да не подсказвам, че ще убия и останалото удоволствие.

P.P.P.P.S. Все пак повече инфо може да бъде открито в блога на Cipher Prime и по-конкретно тук ("Improving Auditorium").

И все пак по-интересното:
- добавяне на т.нар. "Accept Solution" механизъм, който ще позволи на играчите да се порадват на творението си преди да преминат на следващото ниво
- добавяне на редактор на нива и споделяне и ранкиране на community-generated content (може би на създадените от потребителите нива)
- (вероятно) възможност потребителят сам да добави музика
- iPhone версия
- (вече споменатият) албум с пълния саундтрак
- (вероятно още много идеи тепърва предстоят да се развият)

Няма коментари: