06 януари, 2007

новогодишна София - lights over the dark

Страшно красиво. Оказва се, че дори София може да изглежда така. Но все пак в тъмното, все пак в нощта. Новогодишната. Феерия от светлини.. ехей, този определено се е подготвил! За да ни поднесе това (1), и това (2), и това (3), и това (4), а и това (5). Страшно красиво, мамка му. И това беше София в Новогодишната нощ. И аз бях там, и аз видя. Там, където се събират кълбата от светлина. Където се просветли в полунощ, почти се съмна в един момент. Но там долу беше просто страшно много светлина. И хора. Изглеждаха щастливи, мамка му. Дали поводът Нова Година или по-специалната Нова Година с двете буквички ЕС? Или просто настроението е заразно. И дори и хубавото може да бъде такова. Вълна от чудесно настроение и изгрели лица. Навсякъде. Много. Там, откъдето извираше светлината и се насочваше към небето. В полунощ. Но колко различно изглежда така хванато отвисоко. Други цветове, друг тип светлини.. Красиво, като че не е тук. Няма как да го разпознаеш през деня в облаците от газове. Нито вечерта, заобиколен от забързани, ядосани, уморени хора. И аз съм там, и аз участвам..
Но снимките са красиви. Определено красиви. Не чух друго мнение от никого, до когото се мотивирах да препратя. И как би могло да е иначе. И те са били там, в някоя от безбройните прашинки светлина навсякъде. Ако не и в кълбото-майка. Жълтъкът на яйцето.

Благодаря, авторе.
Как ли си се чувствал ти в този момент там горе?.. Потопен в красотата на това, което заснемаш. И сигурно с пъти по-самотен, отколкото ние долу в гнездото..
Красиво е, мамка му..

2 коментара:

T. каза...

Едно подсещане, от мен за мен.. От случайността, върнала ме към този стар пост, за да потърся с нетърпение снимките, които бях линкнал :) Но да установя, че почти всички (4/5) вече липсват..

Имам ги при мен offline, разбира се. И въпреки, че не са мои собствени, а оттам и нямам чисто авторските права да сторя това.. ще го направя - за да може да ги линкна тук - защото красотата наистина е изключителна и заслужава да бъде видяна :) Дори и толкова време по-късно..

T. каза...

Мисията изпълнена..
:)