20 юли, 2009

Един билет за Depeche по-малко

Замотах се с извършването на тази дейност - връщането на билета за несъстоялия се концерт на Depeche Mode и прибирането на паричната му стойност - последните седмици. Първо си прецених, че не бързам и нека да оставя върволиците от разочаровани да минат през касите, а после взех да отлагам без особена причина. Но днес финално отметнах и това..

До последно с леко човъркане отвътре, че може и да се стигне до разправии, но не би - всичко си мина чисто и без овъртания. Девойката на касата на Ticketpro в ЕБКЦ на Стамболийски, откъдето някъде през април закупих въпросния, само погледна билета, влезна с него в стаичката зад себе си и след малко излезна с парите. Явно историите с проблеми около връщането на билетите са останали назад или поне на друго място - но и би трябвало след официалното обявяване от SME, че парите за закупените билети ще се връщат.

И така.. Не знам всъщност какво се е случило / ще се случи с билета, но всичко си е на мястото - след като се разбра, че концерт така или иначе в София тази година няма да има. Не го мисля, не плувам в объркани емоции и разочарование - приех съвсем спокойно, честно казано, новината за отменянето. Остават си ми чудесните спомени от предния (и състоял се концерт) тук, емоциите от тогава и усещането за нещо истинско и безценно. Не знам как щеше да бъде, ако онзи концерт не се беше случил или аз не бях част от него - но едва ли има значение сега. Въпреки че въпросното вероятно е факт за не малко хора, търсещи този, който трябваше да се състои преди месец.

Животът продължава, големите концерти "и у нас" вече не са рядкост, а и кръгозорът ни се разширява все повече. Дали ще повторят Depeche или ще направят следващите крачки други - стъпки напред ще има. И всичко е пред нас..

А турнето на Depeche продължава.. Пак с някои проблеми, наложили отмяна на поредния концерт наскоро (заради контузия на Дейв), но все пак върви напред - и ще има да върви още доста време. С любопитен поглед към него - на сайта на групата, а и в официалната им Facebook страничка.

Няма коментари: