27 януари, 2007

Spread Firefox

Случайно попаднах на един пост отпреди година - "Community Marketing?" в "Open Source Publishing". Сред идеите в кампанията Spread Firefox имаше наистина забавни попълнения и това, макар и открито цяла година по-късно, определено спада към тях :) Enjoy


By Femfox.

06 януари, 2007

кабеларките срещу Диема, или кой пада в жертва?

ние зрителите, май, основно. не че е удачно да се самонаричам зрител. най-много някой мач именно по Диема да ме накара да застана пред телевизора веднъж седмично. май до този момент. мирише на игра. и играта мирише. всички миризливи кабеларки се вдигат на бунт срещу Диема заради поскъпване на условията. а да не би някой друг да предлага това качество, което мачовете от Англия, Испания, Франция са? парче от Италия по Ринг, сламка от Германия по Евроком Пд. разходите на Диема Вижън само за футболните права сигурно са колкото на 90% от останалите канали, в които единственото, което можеш да направиш, е да превключиш напред с дистанционното. там просто пълнеж няма. твърде малко неща останаха за гледане по кабеларките. извадиш ли спортните събития, май вече почти нищо. отделни сламки са по-смислените и качествени филми или друг тип предавания. битката мирише. и не се води в полза на потребителя. а на неговия/нашия гръб. бизнесът си е бизнес. дори и да е безумно далеч от качеството.
още по темата тук (и на безброй много други места, през крачка и под крачка). сега ще се наприказват, сега ще се наоглеждат. а бедният човечец псува ли псува. отнеха му последното..

btw, как така се случва, че бидейки абонат на даден кабелен оператор, в един момент ей така без предупреждение (за какво ти е) започваш да получаваш програмата на друг? magic. почваш да се чудиш кой оплете кабелите с чуждите.. това остана назад вече, преглътнах. подписах си новия договор без да имам избор. и нали ми беше все тая, веднъж на седмица да гледах някой мач по Диема. а сега? сега ми казват, че старият оператор, който все пак явно още съществува - е, той не се карал с Диема, той си предавал мачовете. а мнението на потребителят?..

новогодишна София - lights over the dark

Страшно красиво. Оказва се, че дори София може да изглежда така. Но все пак в тъмното, все пак в нощта. Новогодишната. Феерия от светлини.. ехей, този определено се е подготвил! За да ни поднесе това (1), и това (2), и това (3), и това (4), а и това (5). Страшно красиво, мамка му. И това беше София в Новогодишната нощ. И аз бях там, и аз видя. Там, където се събират кълбата от светлина. Където се просветли в полунощ, почти се съмна в един момент. Но там долу беше просто страшно много светлина. И хора. Изглеждаха щастливи, мамка му. Дали поводът Нова Година или по-специалната Нова Година с двете буквички ЕС? Или просто настроението е заразно. И дори и хубавото може да бъде такова. Вълна от чудесно настроение и изгрели лица. Навсякъде. Много. Там, откъдето извираше светлината и се насочваше към небето. В полунощ. Но колко различно изглежда така хванато отвисоко. Други цветове, друг тип светлини.. Красиво, като че не е тук. Няма как да го разпознаеш през деня в облаците от газове. Нито вечерта, заобиколен от забързани, ядосани, уморени хора. И аз съм там, и аз участвам..
Но снимките са красиви. Определено красиви. Не чух друго мнение от никого, до когото се мотивирах да препратя. И как би могло да е иначе. И те са били там, в някоя от безбройните прашинки светлина навсякъде. Ако не и в кълбото-майка. Жълтъкът на яйцето.

Благодаря, авторе.
Как ли си се чувствал ти в този момент там горе?.. Потопен в красотата на това, което заснемаш. И сигурно с пъти по-самотен, отколкото ние долу в гнездото..
Красиво е, мамка му..