30 декември, 2006

KOOP in a tired evening - "koop island blues"

Чувствам се не-жив след днес. Страшни усилия от подхващането в ранния следобяд до късната вечер в този момент.. Изпуших, както не бях скоро. Покрай курсовата работа и всички усилия там за обединяването на 4 подтеми от 4 различни човека (и мен в това число) в 1 обща и единна. Борба със себе си и целта, инициативата и въобще всичко в начинанието. И невероятната умора в края на деня.
Спасение в Roadmovie компилация. Отнасяне.. с KOOP, и "Koop Island Blues". Страхотно изпълнение, impression.. красиво отпускане. от това имам нужда.. Пак без успех в търсенето на техни записи отделно от компилацията, просто да си ги имам. Частичен успех в youtube - KOOP live in Berlin, малко лошо качество на записа, но все пак красиво:


И самата Roadmovie компилация - #89. Преливането към "Pneumonia" на Fog. обещаващо.. слушане #2..

24 декември, 2006

Ново от Google - Website Optimizer

Забележително е как се променя начина на правене, поддържане и въобще развитие на web content-а в последните години. Забележителни са темповете, с които това се случва, и новаторствата, които се прескачат едно друго за да променят начина ни на мислене относно интернет и всевъзможните му приложения. На линия е и поредното новаторско решение на Google - Website Optimizer-а (introduction тук). Ако и то нахлуе в ежедневието ни със същата сила както досегашните услуги, може би още една крачка напред в развитието на представата ни за web в днешно време.

13 декември, 2006

Stilian Petrov's first goal for Villa

Митко Бербатов даде сериозен тласък за българското представяне в Англия с великолепните си изяви и голове за Тотнъм в последно време. В неговата сянка Стилиян Петров така и не можеше да се отпуши и въпреки добрите си игри за Астън Вила все оставаше по нещо като очакване от него. До този понеделник, когато още във 2-рата мин на мача срещу Шефийлд Уензди със страхотно изпълнение откри резултата, за да се "отпусне" и да се представи на изключително ниво според мениджъра на отбора и медиите на острова. Самото попадение си струва да се види (в ерата на youtube и развитието на web днес всичко е възможно):

09 декември, 2006

Berbatov - Can't Stop Now!

Митко продължава да впечатлява с изявите си с Тотнъм. След излекуването на контузията си от есента, Бербатов с всеки мач показва невероятни изпълнения, за които коментаторите в Англия не намират думи. Преди 3-4 дни в мача срещу Мидълзбро (2:1) за лигата Митко вкара поредния си чудесен гол, днес добави още 2 срещу Чарлтън (5:1).
Ето изпълнението му срещу Боро + останалите в мача:



Ето и головете от днес, разтапям се като гледам :) :


Плюс едно сборно видео с изпълнения на Митко за Тотнъм:

01 декември, 2006

Identity 2.0

Една страхотна презентация на Dick Hardt от OSCON 2005 - Identity 2.0. Впечатляваща като изпълнение и в същото време "хващаща" като тематика (личи си и по ефекта върху публиката, реакциите в началото и насоченото внимание в последствие). 15-тина мин е, с опции за streaming и quick time, както и възможност за изтегляне (аз лично си избрах последния и си струваше).
За пропусналите линка - тук :)